Villa Sabai Jai på Koh Tao är så nära paradiset man kan komma

Villa Sabai Jai på Koh Tao är så nära paradiset man kan komma

Februari 2013

Vi hade förmånen att bo i Villa Sabai Jai 17 – 28 februari 2013.
Man kommer in till ett stort däck via en gång på stenar över en näckrosdamm. På det stora trädäcket finns en stor avlång pool med runda former. Poolen utgör delvis gränsen mot havet, som ligger 35 meter nedanför.  På fastigheten finns flera byggnader:
Main House, som innehåller ett modernt kök med alla finesser och en vardagsrumsdel med TV och ett stort runt bord med plats för minst 10 personer. Stora skjutdörrar kan öppnas åt olika väderstreck och från alla ställen har man havsutsikt. Både radio och TV kan ta in svenska stationer.
Turtle room ligger i en separat byggnad med stort badrum. Från rummet kan man direkt stiga ned i poolen. Havsutsikt från alla platser t.o.m. toaletterna.
Eagle room med stort badrum ligger på övervåningen i en angränsande byggnad med en fantastisk utsikt i tre väderstreck. Tre väggar kan öppnas helt.gg
Shark room ligger en trappa ned. Även det med strålande utsikt. Alla rum är smakfullt inredda med specialdesignade möbler i traditionell Thailändsk stil och sköna dubbelsängar med Dunlopillomadrass.
Dessutom finns en ”Sala”, en byggnad med ett stort vasstak men utan väggar. Skön plats, när solen är för varm. Alla byggnader har vasstak.
Valfri frukost serveras varje dag, städning och Wifi ingår.
Poolen sköts varje dag av en poolskötare och vattnet är rent och klart och inbjuder till bad dygnet runt.
Ingen insyn, man är helt privat.
På båda sidor om Villa Sabai Jai finns vikar med sandstränder dit man kan ta sig till fots, men man får bara beredd på kraftiga backar.
Man kommer till Koh Tao med båt, som lägger till i en by, Mae Haad, c:a två kilometer från villan. Vägen är backig och man tar sig lättast fram med taxi eller scooter. Koh Tao är en ö, som ännu inte är påverkad av turistliv med charterturister. Några hotell finns, men de flesta besökarna till ön är ungdomar, som kommer för att dyka i de klara vattnen.
Runt om på ön finns underbara små vikar med underbara sandstränder. Hela ön är fantastisk, och allt är mer småskaligt och ursprungligt än på orter med charterturister.
Villa Sabai Jai på Koh Tao är så nära paradiset man kan komma.
Suzanne och Göran L
Sweden